Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Luomunokkosporkkanaruisleipäset, kun lämpöä keittiössä ei muuten piisaa ;)


 Kesäisen helleillan ratoksi (lue: rahanpuutteessa) tekaisin ruisleipäsiä, jotka onnistuivat hyvin:)

Tein kaksi puolen litran taikinaa, joihin molempiin tuli kutakuinkin näitä aineksia:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl laadukasta suolaa 
loraus luomuoliiviöljyä
n. 1/2 dl luomuporkkanaraastetta
n. 1/2 dl kuivattua, jauhettua tämän kesän nokkosta
n. 1/2 dl kuivattua vuohenputkea (toissavuotisia, käyttelen poies)
2 dl luomu 4 -viljan hiutaleita
luomuruisjauhoja niin paljon, että taikinasta pystyi leipomaan jauhotetuin käsin leipiä. (muut jauhot oli loppu)

Annoin kohota reilusti (mies teki sillä aikaa takana näkyvän papu-soijarouhe-yms.-makaroonilaatikon) ja leivoin taikinoista leivät, joista tein siis litteitä. Osan leivistä painelin ekan kohoamisen jälkeen takaisin ja annoin kohota uudelleen (jossain näin neuvottiin, niin kokeilin. En kyllä huomannut suurta eroa). Pistelin haarukalla ja paistoin n. 20 min 225 asteessa. Suihkuttelin vedellä uuniin laitettaessa ja uunista pois otettaessa, niin meidän pienimmänkin syömärin hampaat pystyivät paremmin ja on helpompi leikata puoliksi.
Luomuvoita päälle ja mmmm - ja mikä tärkeintä, pojille kelpas;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti