Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

torstai 20. helmikuuta 2014

Hyvä Suomii!!! -kahden suklaan juustokakku (liivatteeton)

Tällainen piti tekasta mitalikaffeille. :)


Ainekset lähikaupasta äkkiä hajettu (2. ja 3. erien välissä, vähän missattiin peliä). Mut ei ollu luomusuklaata.
Liivatetta en ole käyttänyt enää moneen vuoteen, vaan yleensä juustokakut on tullut tehtyä Vegegelillä tai Agar agarilla. Tässä kuitenkin ohje, joka ei tarvitse mitään muuta kuin ihanasti suklaata hyytyäkseen:) Ja tässä ei kyllä ole juustoa, koska unohtui ostaa.. Ihan hyydykekakku vain:)

Tähän tuli
n. 10 kpl  Digestivekeksejä
60 g    luomuvoita
100 g Pandan valkosuklaata (kuitenkin UTZ-certified)
100 g Pandan tummaa suklaata (samma här)
4 dl    luomuvispikermaa
1 prk  Valion vaniljarahkaa
sinistä elintarvikeväriä

Murskaa Digestivekeksit tai muut ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle (tee halutessasi vähän enemmän, jos haluat, että riittää kakun reunoillekin).
Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Sulata suklaat omissa kulhoissaan. Jaa kerma-rahka puoliksi suklaiden sekaan ja laita pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laitoin tähän ihan näin perinteisesti ensin tummasuklaakerroksen ja sitten valkosuklaan, mutta voit myös laitella molempia täytteitä sekaisin sinne tänne tai pursottaa vuokaan tai miten haluat. (Tänään teen juustokakun, johon laitan vähän erilailla tuon täytteen, saa nähdä mitä siitä tulee.)
Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Ihana koostis tuli, ei mikään hyllyvä liivatekakku, joista en pidä (jurassic park-hytinä) vaan enemmänkin moussemainen, josta kuitenkin sai sieviä paloja leikattua.

Päälle tuli pikaiset koristeet valkosuklaatäytteestä, johon lisäsin sinistä elintarvikeväriä.

Onnea hiihto-mitaleista ja pääsystä mitalipeleihin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti