Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

perjantai 22. toukokuuta 2015

Ehdoton suosikkini luomumustikkarahkapiirakka

Tätä helppoa, mutta niin ihanaa piirakkaa tulee leivottua tasaisin väliajoin... arjen kiireissä jaksamista ja pakkausurakkaa helpottamaan tällä kertaa ;)

Ohje on aiemmin ollut blogissani myös, mutta nykyään teen tämän aina munattomana. Eli

8    dl     luomuvehniksiä


4    dl     luomusokeria


3    tl      leivinjauhetta


1    tl      soodaa


ripaus    luomuvaniljajauhetta


250 g    sulaa luomumargariinia/voita


Ainekset sekoitetaan keskenään ja jaetaan kahteen osaan. Toiseen (ehkä hiukan isompaan) puoliskoon lisätään


2    dl    luomupiimää( laitoin nyt luomujugurttia kun ei ollut piimää)


ja taikina levitetään uunipellille. Seuraavaksi päälle levitetään rahkatäyte, johon tulee


2  prk    luomurahkaa


2   dl     luomusokeria

n. 1/2 tl  luomuvaniljajauhetta tai maun mukaan (paljon!)


             (itsepoimittuja tai luomu-) mustikoita, karviaisia, vattuja, mitä vaan:)


Täytteen päälle ripotellaan mustikat ynnämuut ja se toinen puolisko "murustellaan" täytteen päälle viimeisenä. Piirakkaa paistetaan 200C puolisen tuntia. Kaasu-uunissa 4-lämmöllä ja mulla oli nyt tasolla 3. 30min ja pohja oli jo tummahko, muttei palanut. Njam! <3





Lapset nukkuu, mies on reissussa.. Hereillä olemme enää sinä ja minä, mustikkapiirakkaiseni.........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti