Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

maanantai 7. syyskuuta 2015

Suklainen merirosvolaivakakku 4-vuotiaalle / Pirateship cake

Merirosvolaiva ja Spiderman olivat toiveena, joten ensiksi syntyi tällainen kaakku.
 Virallisena päivänä viikon päästä sitten hämyhäkkimies-teemalla jatketaan.

Kakku on kuorrutettu tummasuklaamassalla ja purjeet on valkosuklaasta (onnistuin!!!). Sisällensä kakku kätkee lakritsaa, luomubanaania, valkosuklaata, luomukermaa ja mascarponea. Valitettavasti kakun ainekset rajoittuivat taas lähikaupan tarjontaan, joka ei ole järin luomuisa.

Vähemmän väkerrystä vaativa kakku olisi ollut sopivampi aivojeni tilaan pe-iltana, joten tämä jäi aika yksinkertaiseksi. Spiderman-kakkukuva tyyppinen ratkaisu on varmastikin oiva ensi viikonlopun ohjelmaan, sitä kun ei kerkeä tehdä ennen kuin la-aamuna suoraan kahvipöytään tai sitten jo to-iltana. Pursotukset toki voin tyriä silti. ;)

Suklaisen merirosvolaivan kaiteet on suklaa"sikari"kekseistä ja tummasuklaamassasta, samoin mastot. Suklaamassa ei oikein käyttäynyt niinkuin toivoin vaan tarttui ihan liikaa. Tomusokeria laitoin aika reippaasti, ja se ei sitten lähtenytkään oikein pois. Ensi kerralla teen ihanasta valkosuklaamassasta, ja värjäilen sitä ruskeaksi. Tulee ehkä oikeamman värinenkin, ei noin tumma.
Suklaamassan teko on helppo, 200g tummaa luomusuklaata sulatetaan vesihauteessa ja siihen lisätään 1 dl glukoosisiirappia. Massan annetaan olla huoneenlämmössä väh. pari tuntia, mielellään yön yli, ennen työstöä. Sopii kaulitsemiseen ja koristeiden tekoon, tosin näistä jälkimmäiseen paremmin ;)

Pursotukset ja purjeiden "liima" sulatettua valkosuklaata.

valkosuklaapurjeiden tekoa

purjeita olisi voinut koristellakin, jos olisi ollut aikaa. Nyt olin tyytyväinen, etteivät hajonneet ja pysyivät mastoissaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti