Jätäthän käynnistäsi kommentin :D

maanantai 29. elokuuta 2016

Mesiangervojuustokakku


Vaniljaiset ja luomuiset mustikka-mesiangervo-juustokakut täyttivät tuoksuillaan meidän jääkaapin, kun lupauduin tekemään jotain villiyrttiä sisältävää kakkua ravintolapäivä-tapahtumaan. :)

Ohje on tuttu ja turvallinen, aiemmissakin juustokakuissa käyttämäni, ja siitä on helppo muokata vaikkapa gluteeniton vaihtamalla pohjan keksit gluteenittomiksi versioiksi. Tähän versioon tuli lisänä raastettua luomuvalkosuklaata ja kuivattua mesiangervoa. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin varioinut ohjetta muutenkin juhlavammaksi, sillä esimerkiksi digestivekeksit alkaa tökkiä.

Villiyrttijuustokakku:)

Pohja
10 kpl       Digestive-keksejä murskattuna, tai luomukeksejä
100 g        luomuvoita
Kuumenna uuni 200 C. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5-10 minuuttia.

Kerros 1
400 g       Philadelphia-juustoa (EDIT Suomalaista LUOMUTUOREJUUSTOA tullut Valiolta)
3              luomumunaa
1 1/2 dl    luomuruokosokeria
kourallinen jäisiä mustikoita
n.1/2 dl    raastettua/rouhittua luomuvalkosuklaata
Sekoita keskenään tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle. Paista 180 C, uunin keskiosassa n. 35 min tai kunnes kohoaa reunoilta ja keskeltä. Anna jäähtyä (paista uunissa sillä välin jotain muuta;). Jos haluat enemmän väriä kerrokseen, laita sulaneita mustikoita ja murskaa ne kunnolla.

Kerros 2
400 g       ranskankermaa (ei kevyttä)
1 tl           luomuvaniljaa
1 dl          siivilöityä tomusokeria
Sekoita ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Paista 180 C 6-8 min, kunnes pinta on hyytynyt.
Jäähdytä jääkaappilämpöiseksi ennen vesikerroksen lisäämistä.

Kerros 3 "vesi"
2 dl         vettä
2 rkl        mesiangervon kuivattuja kukkia tai lehtiä
2 dl         hyytelösokeria

Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi ja anna hautua mesiangervoiden kanssa. Siivilöi kukat/lehdet pois ja laita takaisin kattilaan kuumenemaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Sekoita hyvin, kunnes liemi kirkastuu. Kaada liemi kauhan kautta kakun päälle, jottei tee kuoppaa kakun pintaan. Jäähdytä jääkaapissa.

Päälle koristeeksi raastettua luomuvalkosuklaata (ja mesiangervon kuivattuja kukkia).

Muu kakku kestää myös pakastamisen, mutta tee mesiangervokerros vasta pakastamisen jälkeen. Tein näitä kuusi kappaletta ravintolapäivään, ja pakastin osan, varastoteknisistä ja säilytyksellisistä syistä ;) Mesiangervokerros hyytyi kiitettävän nopeasti pakastetun kakun päälle.

Näiden myynnistä tuotot meni paikalliselle luonnonsuojeluyhdistykselle <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti